Tinnitus

Tinnitus of oorsuizing is het waarnemen van een voortdurend geluid, zonder dat er in de omgeving een geluidsbron aan te wijzen is. Iemand anders hoor het geluid niet. We spreken hier van subjectieve tinnitus. De geluiden van tinnitus kunnen in toonhoogte variëren van een laag gebrul tot een hoog gepiep. Je kunt het in één of beide oren horen. Tinnitus kan de hele tijd aanwezig zijn, of intermitterend.  In zeldzame gevallen kan tinnitus optreden als een ritmisch pulserend of suizend geluid, vaak in de ritme van je hartslag. Dit wordt pulserende tinnitus genoemd. Als je pulserende tinnitus hebt, kan dit voor de arts hoorbaar zijn tijdens het onderzoek. Dit wordt objectieve tinnitus genoemd.

Oorzaken van Tinnitus

  • gehoorschade 
  • kaakgewrichtsklachten
  • ziekte van Ménière
  • middenoorontsteking
  • stress/ burn-out
  • hoge bloeddruk
  • bloedarmoede
  • voedselintoleranties

Intake Tinnitus

Tijdens een intakegesprek van 1 uur wordt duidelijk wat de mogelijke oorzaken zijn van jouw tinnitus. Na het intakegesprek volgt een lichamelijk onderzoek. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Indien je instemt met de behandelplan, wordt je direct behandeld, om je klachten te verlichten. Doel is dat je al verlichting voelt, voordat je de deur uitgaat. 

Behandelproces Tinnitus

Na een uitgebreide inventarisatie van je klachten en het achterhalen van de oorzaken, gaan we verder met het behandelproces. De behandelingen zijn gericht op het verminderen van tinnitus, het verbeteren van functies en het elimineren van de oorzaken. Ik werk zowel hands on als hands off. Dit betekent dat je ook gemasseerd wordt indien nodig. Je krijgt verder specifieke huiswerkoefeningen op papier of digitaal mee, zodat je verder thuis kunt oefenen.

Maak nu een afspraak

Veel gestelde vragen bij Tinnitus.

Staat jouw vraag er niet bij? Stel deze aan ons via de mail. 

Hoe weet ik of ik gehoorschade heb?

Het is belangrijk om bij tinnitus naar de KNO arts te gaan om gehoorschade uit te sluiten.

Kom ik helemaal van mijn klachten af?

Indien er sprake is van gehoorschade is het moeilijk om van je klachten af te komen. Tinnitus is moeilijk te behandelen, omdat het duidelijk moet zijn wat de mogelijke oorzaken zijn per individu.

Mijn Specialisaties

 

N
Hoofdpijn en Migraine
N
Kaakklachten
N
Aangezichtsverlamming
N
Nekklachten
N
Duizeligheid
N
Total Reset (NAET) Methode