OROFACIAAL 

NEXT LEVEL

Shalini Jonis

Shalini Jonis

Fysiotherapeut

Over mij

Ik ben Shalini Swartjes Jonis en sinds 2006 afgestudeerd en werkzaam als fysiotherapeut. Hiervoor heb ik 9 jaar gewerkt als verpleegkundige op zowel Curaçao als in Nederland. In 2011 besloot ik de opleiding te volgen van orofaciale fysiotherapie. Een orofaciaal fysiotherapeut helpt mensen die last hebben van klachten aan het kauwstelsel, hoofdpijn, migraine en nekklachten.

Mijn affiniteit met deze klachten is heel simpel. Vroeger had ik als jong meisje elke dag last van hoofdpijnklachten. Ik moest elke dag een poosje gaan slapen, om de pijnklachten te verminderen. De oorzaak is nooit gevonden, naarmate ik ouder werd zijn de klachten op gegeven moment vanzelf overgegaan. 

Een andere reden waarom ik de opleiding ging volgen is omdat ik zelf jaren geleden last had van mijn kaken. Ik kon mijn mond niet ver openmaken, kauwen was pijnlijk en had last van blokkeren van mijn kaken. Ik werd toen behandeld door een kaakfysiotherapeut. Op dat moment besefte ik hoe mooi het was om iemand van zijn kaakklachten af te helpen. Toen besloot ik om zelf de opleiding te gaan volgen. Het is mijn passie geworden om anderen te helpen met dergelijke klachten, aangezien ik uit ervaring kan spreken en goed weet wat mijn patiënten doormaken. Tijdens de opleiding kam ik erachter dat de patiëntengroep die geholpen kunnen worden groter was dan alleen kaakklachten. Een orofaciaal fysiotherapeut is ook gespecialiseerd in het behandelen van klachten zoals onbegrepen aangezichtspijnen, kiespijn, oorpijn, hoofdpijn, migraine, (chronische) nekklachten, duizeligheid en tinnitus.

KAN IK U VERDER HELPEN?

Hoe heb ik me gespecialiseerd op dit gebied?

Naast de opleiding orofaciale fysiotherapie heb ik diverse cursussen en congressen gevolgd allemaal om mensen met deze klachten zo goed mogelijk te kunnen helpen. Ik vind het belangrijk om de klacht van de patiënt goed te begrijpen en te weten waar het vandaan komt. Maar belangrijker hoe ik de patiënt kan helpen. Ieder patiënt is uniek, dus ook iedere klacht. Daarom werk ik niet met Standards protocollen, maar kijk naar de persoon als individu.

Doordat ik diverse cursussen heb gevolgd kan ik diverse behandelingen toepassen tijdens een behandelperiode. Ik benoem een paar voorbeelden namelijk:

  • dry needling
  • myofaciale triggerpoint therapie
  • hypnotherapie
  • mindfullness
  • biofeedback
  • Total reset methode/ NAET
  • Natuurgeneeskundige 
  • Cupping en hotstone massage
  • Cure tape

Persoonlijke behandeling

Mijn visie is dat iedereen uniek is en zo ook de aanpak!