Vergoedingen

Vergoeding Orofaciaal Next Level

Ik heb er bewust voor gekozen om contractvrij te werken en geen overeenkomsten af te sluiten met de zorgverzekeraars.

Het afsluiten van een overeenkomst houdt in dat wij als fysiotherapeuten aan allerlei voorwaarden moeten voldoen. Het moeten voldoen aan alle voorwaarden van de zorgverzekeraars, komt ten koste van de aandacht voor de patiënt, het werkplezier en niet te vergeten de kwaliteit van de behandeling. Ik vind het erg belangrijk dat je als patiënt de aandacht en behandelingen krijgt die nodig zijn om van je klacht af te komen.

Ieder mens is uniek en reageert anders op een blessure of een aandoening. Ook secundaire omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat je meer behandelingen nodig hebt dan een ander.

Door contractvrij te werken kan ik me zonder zorgen focussen op voorgestelde behandelplan in samenwerking met de patiënt. Uiteraard werk ik volgens de regels die wettelijk worden gesteld door de overheid en onze beroepsgroep.

 

Wat betekent dit voor de patiënt?                                             

Je ontvangt na iedere vrijdag een betalingsverzoek en een digitale nota. Deze dien je rechtstreeks te betalen aan de praktijk. Vervolgens kun je de factuur indienen bij jouw zorgverzekeraar. Je ontvangt afhankelijk van jouw zorgverzekeraar en aanvullend pakket tussen 70 en 100 procent vergoed. Je bent zelf verantwoordelijk om jouw polisvoorwaarden goed door te lezen. In de polisvoorwaarden staat beschreven wat je vergoed krijgt voor een behandeling bij een niet gecontracteerde zorg. Indien je een restitutiepolis hebt, wordt meestal een vergoeding gehanteerd van 100%. Bij een naturapolis wordt er tussen 70% en 80% procent vergoed van de door de zorgverzekeraar gestelde tarief.

Persoonlijke behandeling

Mijn visie is dat iedereen uniek is en zo ook de aanpak!